+36 76 504 840

Kis méret, nagy termelékenység

A DATRON NEO nagyfrekvenciás főorsóval szerelt prototípusgyártó marógép az alumínium, műanyag és egyéb alapanyagok gyorsmarására, NEXT vezérlővel és innovatív kiegészítőkkel.

Tovább
Általános tudnivalók

Prototípusgyártás és kis szériák

Kis méret, nagy sebesség..


A DATRON neo kifejezetten arra lett tervezve, hogy egyszerű belépési lehetőséget biztosítson a nagysebességű marás területére. Az azonnal üzembe helyezhető (plug-and-play) kialakítás és a felhasználóbarát, számos előre definiált marási stratégiát tartalmazó DATRON next szoftver sokéves gépkezelői tapasztalat nélkül is lehetővé teszi a magas színvonalú 3-tengelyes marást. A munkaterülethez való ergonomikus, frontális hozzáférés lehetővé teszi a munkadarabok gyors és biztonságos kezelését. Az okostelefonokéhoz hasonló érintőképernyős vezérlőfelület segítségével a gyors és precíz marás egyszerűen megoldható.

  • kivételesen helytakarékos, mivel mindössze 805 x 1290 mm helyet foglal (a vezérlő terminált nem számítva)
  • a kb. 700 kg-os tömege mellett kellően masszív ahhoz, hogy a rezonancia minimális és így a marás felületminősége optimális legyen
  • 2 kW-os nagyfrekvenciás orsó (40.000 fordulat/perc)
  • kamerarendszeres főorsómozgatás és nullpontfelvétel
  • Integrált 3D tappintórendszer

Hivatalos weboldal:

www.datron.de www.datron-neo.com
Táblázat, paraméterek

Datron NEO

általános paraméterek

Gépasztal Polimer beton öntvény, lemezszerkezet gépváz és alumínium gépasztal rozsdamentes illesztő pontokkal
Gépméret 805mm x 1.290mm x 1.880mm
Megmunkálási tartomány 520mm x 420mm x 220mm
Átjárhatóság portál alatt 175mm
Főorsó típusa Nagyfrekvenciás főorsó,
2kW teljesítménnyel
Főorsófordulat maximum 40.000 1/perc
Maximális pozícionálási sebesség 28 m/perc
Maximális előtolás 28 m/perc
Kúpos illesztő pontok M6-os menettel Asztalba integrálva (Osztás méretei: 100mm x 100mm)
Brushless direkt szervó hajtások Minden tengelyen(Y tengelyen kétoldalon)
Hűtőrendszer típusa Porlasztásos MQL rendszer,
Ethanol hűtőfolyadékkal
Vezérlés típus NEXT
Gép tömege Ca. 700kg
Innovatív kiegészítők

Datron vezérlők és kiegészítők

Innovatív kiegészítők, vákuumasztalok, pneumatikus satuk és kamerarendszeres vezérlő

Az új innovatív Next vezérlő a Datrontól, ha könnyű kezelhetőség és a biztonságos kamerarendszerrel segített gépkezelésre lenne szükség.

Datron NEXT

Leginnovatívabb vezérlő a piacon

Az új NEXT vezérlő segítségével a beállási idők az integrált kamera- és bemérőrendszerrel sokkal gyorsabb és biztonságosabb lett. Emellett rengeteg kiegészítő opció segíti az operátort a mindennapi munkában. A nagyméretű kijelző érintőképernyős és könnyen átlátható. Tekintse meg bemutató videót. Kérdés esetén keressen bennünket elérhetőségeink egyikén.

Innovatív Datron kiegészítők, ha pontos és gyors munkadarab megfogásról, elszívórendszerről vagy egyéb kiegészítőről lenne szó.

Datron Kiegészítők

Vákuumasztal, pneumatikus satuk és még sok innovatív kiegészítő

A Datron nagy hangsúlyt fektet az innovatív kiegészítők fejlesztésére. Vákuumasztalos megfogás, pnemuatikus és mechanikus satuk, nullpontrendszerek ami a kúpos asztali illesztésekben gyorsan cserélhetőek. Elszívórendszerek, 4-5. tengelyek és még sokminden más a portfólióban. Tekintse meg kiegészítő katalógusunkat.

Innovatív Datron kiegészítők, ha pontos és gyors munkadarab megfogásról, elszívórendszerről vagy egyéb kiegészítőről lenne szó.

Datron Szerszámok

Gyorsmaráshoz fejlesztett keményfém szerszámcsalád

A Datron szerszámok kifejezetten megmunkálóközpontjaihoz fejlesztett balanszírozott és gyorsmaráshoz optimalizáltak. Gyártástechnológia oldalról minden Partnerünknek találunk szerszámmegoldást, ha komolyabb ciklusidő redukálásról vagy felületminőség növelésről lenne szó. Tekintse át szerszámkatalógusunkat.

Hírek és érdekességek

Publikált cikkeink és híreink

Datron, gyártás

Mitől lesz költséghatékony a könnyűfém- és műanyag-megmunkálás?

A fémmegmunkálásban a költséghatékonyságot gyakran azonosítjuk a gép teljesítményéhez, produktivitásához, a munkadarab ciklusidejéhez köthető mérőszámokkal. Pedig a gyakorlatban az egyenlet lényegesen komplexebb, a költséghatékonyságot meghatározó tényezők nem kizárólag a termelékenységgel függenek össze.

Tovább
Datron, gyártás

Kis méret, hatalmas termelékenység – bemutatkozik a DATRON neo

A frankfurti székhelyű, CNC marógépek gyártásával foglalkozó Datron cég bemutatta legújabb berendezését, a Datron neo-t, amely könnyen hozzáférhető, belépő kategóriás megoldást kínál a nagysebességű megmunkálásban.

Tovább
Tornos, orvostechnika

Hosszesztergálás a műtéti orvostechnikában és a fogászatban

Az egészségügy iparági sajátossága, hogy a minőség, a biztonság és a gyártási folyamatok átláthatósága kritikus fontosságú. A svájci székhelyű TORNOS SA elkötelezett ezen értékek iránt és immáron több mint 30 éve, az egészségügyi eszközöket gyártó ügyfeleivel folyamatosan konzultálva fejleszti a portfólióját.

Tovább